Bitcoin, další a další volatilita v nedohlednu. Tady protože

V nadcházejících měsících je pravděpodobná větší volatilita bitcoinu , protože největší kryptoměna podle tržní kapitalizace bude čelit oddělení od tradičních trhů a menšímu navádění ze strany Federálního rezervního systému .

Bitcoin již klesl o 56 % z přibližně 47 500 USD k 1. lednu těsně nad 20 000 USD . Rostoucí volatilita by odrážela nový přístup Fedu založený na datech, který mění současnou praxi americké centrální banky předvídat tempo zvyšování úrokových sazeb před měnovými zasedáními Federálního výboru pro volný trh (FOMC) Ale může dojít k ještě větší volatilitě směrem dolů, protože makroekonomická nejistota těžce doléhá na investory do kryptoměn .

Na tiskové konferenci v červenci předseda Fedu Jerome Powell oznámil změnu novinářům, což znamená, že centrální banka nebude rozhodovat do poslední chvíle . Investoři se pravděpodobně stanou spekulativnějšími při absenci jasných signálů od guvernérů Fedu nebo jinak.

„Je nepravděpodobné, že volatilita v nadcházejících měsících zmizí, protože Fed se připravuje na zintenzivnění procesu snižování své obrovské bilance ve výši 9 bilionů dolarů nebo takzvaného kvantitativního zpřísnění v září,“ napsali výzkumníci poskytovatele digitálních dat. Aktiva Kaiko v a pondělní prohlášení. „Ve spojení s rostoucími úrokovými sazbami a přístupem k měnové politice založeným na datech to pravděpodobně vyvine další tlak na riziková aktiva.“

Předběžné pokyny centrálních bankéřů tradičně nabízely vodítka k blížícím se změnám v měnové politice a umožňovala finančním trhům připravit se, aby nebyly šokovány a nedělaly drastické kroky.

 

Prioritou je inflace

Nyní je Fed ochoten poškodit akcie a další aktiva, včetně kryptoměn, pro větší dobro zkrocení inflace , jak Powell zopakoval ve svém pátečním projevu na výročním sympoziu Fedu v Jackson Hole ve Wyomingu. Powellovy výroky ocenili někteří pozorovatelé měnové politiky, kteří doufali v jasný závazek řešit rostoucí ceny, které by mohly ochromit ekonomiku.

„Byl jsem opravdu šťastný, když jsem viděl, jak byl přijat projev prezidenta Powella v Jackson Hole,“ řekl Bloombergu Neel Kashkari , předseda Federální rezervní banky v Minneapolis. „Lidé nyní chápou vážnost našeho závazku vrátit inflaci zpět na 2%.“

Nová úroveň neprůhlednosti Fedu znamená, že bitcoinoví obchodníci budou muset reagovat na to, co Fed dělá, a to zahrnuje studium stejných ukazatelů jako bankéři Fedu.

„V tuto chvíli jsme závislí na datech stejně jako Fed,“ řekl Jeff Dorman , hlavní investiční ředitel společnosti Arca, která se zabývá správou majetku. To znamená, že v příštích týdnech budou obchodníci vyhodnocovat zprávy o firemních výdělcích a zaměstnanosti a další ekonomická data.

 

Bitcoin méně závislý na Nasdaq

V letošním roce trend bitcoinu do značné míry následoval trend indexu Nasdaq Composite, plné technologických akcií, které v květnu dosáhly korelačních maxim a v červnu a červenci prudce klesly. Po zveřejnění zápisu z červencového zasedání FOMC na začátku tohoto měsíce, který ukázal, že Fed je náchylnější k jestřábímu postoji, se silná korelace mezi kryptoměnami a technologickými akciemi na několik dní vrátila, když investoři přesunuli prodaná riziková aktiva, ale spojení následně vybledla. Dorman řekl, že trend bude pravděpodobně pokračovat: „Bitcoin nemá žádný peněžní tok, nepůsobil jako zajištění proti inflaci, nejednal nesouvisejícím způsobem,“ řekl. „Neudělal nic, pro co byl postaven, takže dokud nebudeme mít nový příběh o bitcoinu, myslím, že bude i nadále zaostávat za trhem.“