Nejnovější události v českých zprávách

V dnešním přehledu se podíváme na nejaktuálnější události v České republice, které ovlivňují sport, energetiku, automobilový průmysl, politiku a další oblasti.

Česká republika proti Dánsku v mistrovství Evropy ve volejbalu

Český národní tým ve volejbalu se utkal s Dánskem na mistrovství Evropy 1. září 2023. Zápas začal v 17:00 a Eurosport poskytl živé vysílání pro fanoušky po celém světě. Pro více informací o výsledcích a dalších zápasech navštivte oficiální stránky mistrovství Evropy ve volejbalu.

RWE prodává skladovací kapacity plynu České republice

Německá energetická společnost RWE podepsala smlouvu o prodeji šesti velkých podzemních skladovacích zařízení plynu v České republice. Transakce v hodnotě 360 milionů eur zahrnuje zařízení s celkovou kapacitou 2,7 miliardy metrů kubických, což představuje zhruba třetinu roční spotřeby České republiky a dostatek energie pro dva až tři měsíce zimní spotřeby. Obchod čeká na schválení regulačních orgánů.

Toyota pozastavuje výrobu Yaris v České republice kvůli požáru u dodavatele

Po nedávném rozsáhlém požáru u hlavního dodavatele v blízkosti továrny Toyota v Kolíně musela automobilka pozastavit výrobu modelu Yaris. Továrna v Kolíně produkuje také model Aygo X. Původní plán byl přidělit výrobu crossoveru Yaris Cross francouzskému závodu Onnaing. Výroba modelu Yaris je stále pokračuje ve Francii.

Český prezident podporuje legalizaci marihuany a elektronické hlasování

Během rozhovoru s českou televizní stanicí ČT24 vyjádřil prezident Petr Pavel podporu legalizaci konopí a zavedení elektronického hlasování. Prezident Pavel je přesvědčen, že legalizace konopí by přinesla mnoho výhod, jako je snížení kriminality, zvýšení daňových příjmů a zlepšení veřejného zdraví. Elektronické hlasování by prý bylo pohodlnější a efektivnější než tradiční papírové hlasovací lístky.

Jihokorejská lukostřelkyně poprvé za 46 let bez medaile na mistrovství světa

V historickém okamžiku pro jihokorejskou lukostřelbu se poprvé od roku 2011 nestalo, že by žádná jihokorejská lukostřelkyně získala medaili na mistrovství světa. Lim Sihyeon, Kang Chae Young a obhájkyně olympijského titulu An San byly všechny vyřazeny ve čtvrtfinále. Po neúspěchu v osmifinále družstev si již žádná z jihokorejských lukostřelkyň nepřiveze domů žádnou medaili z mistrovství světa, což se stalo poprvé za posledních 46 let.

Závěr

Česká republika zažívá zajímavé události v různých oblastech života. Od volejbalového utkání s Dánskem přes prodej skladovacích kapacit plynu až po politickou debatu o legalizaci marihuany a elektronickém hlasování. Zůstaňte i nadále informováni o nejnovějších zprávách z České republiky.