Nosek a Pastrňák v NHL asistovali, Bostonu to ale k výhře nestačilo. Podlehl Philadelphii

Asistence Tomáše Noska a Davida Pastrňáka k výhře Bostonu nevedly. Bruins kvůli nepovedené třetí třetině podlehli ve středečním programu NHL Philadelphii 3:6 a nenavázali na výhru z prvního zápasu proti Dallasu. Výhru Flyers dvěma góly vystřelil Cam Atkinson.

Hokejisté Bostonu byli ve Philadelphii střelecky aktivnějším týmem, ale v zápase stále tahali za kratší konec. V prvních dvou třetinách dokázali na vedení Flyers vždy odpovědět, třetí část však nezvládli a inkasovali rozhodující tři branky. Nosek si první bod v novém působišti připsal u branky Karsona Kuhlmana na 1:1. Pardubický rodák, který do Bruins přišel před sezonou z Vegas, našel mezi kruhy Trenta Frederica, jehož střelu Kuhlman dorazil za Martina Jonese.

Vyrovnávací trefu na 3:3 vstřelil po Pastrňákově akci Brad Marchand. Zakončení českého kanonýra po vytočení zpoza branky Jones vyrazil pouze na Marchandovu hůl a zkušený Kanaďan svým třetím gólem v sezoně srovnal.

Třetí třetinu ovládli hokejisté Philadelphie a díky trefám Atkinsona, Travise Konecného a Seana Couturiera vyhráli jasně 6:3. Flyers bodovali ve všech třech zápasech a s pěti body se posunuli na čtvrté místo Východní konference.